Izbira barve svetlobe

Izbira barve svetlobe

Kako izbrati barvo svetlobe?

V naši ponudbi najdete Toplo belo, Normalno belo in Hladno belo barvo svetlobe. Za nekatere izdelke ponujamo več možnosti, ki bi lahko pomagale ogreti ali ohladiti vaš prostor na želeno temperaturo. Spodaj boste našli nekaj predlogov za barvno temperaturo in svetlost glede na vrsto prostora.

 

Topla bela (2200K - 3999K)

Topla bela nas sprosti in se uporablja kot ambientalna osvetlitev. Uporabimo jo tam kje se želimo počutiti prijetno in udobno – v otroških sobah, spalnici, dnevni sobi, na vrtu..

Izdelke s toplo belo svetlobo si lahko ogledate TUKAJ.

Topla bela barva svetlobe 3000K

 

Normalno bela (4000K - 5999K)

Normalno bela je delovna svetloba, zato jo uporabimo tam kjer preživimo največ časa. Uporabimo jo za delovne prostore, kuhinjo, in pa tudi dnevno sobo, hodnik ter ostale prostore.

Izdelke s normalno belo svetlobo si lahko ogledate TUKAJ.

Normalno bela barva svetlobe 4000K

 

Hladno bela (5999K - 10000K)

Hladno bela svetloba se uporablja tam kjer je potrebna največja osvetlitev. Zagotavlja kar največjo osvetljenost in nas prebudi. Uporablja se za delovne prostore, pisarne, trgovine, telovadnice, industrijske hale, garaže, in ostale prostore.

Izdelke s hladno belo svetlobo si lahko ogledate TUKAJ.

Hladno bela barva svetlobe 6400K

 

Spalnica
Spalnice so najbolj intimen prostor v vašem domu. Priporočamo, da so luči tople za pomirjujoče razpoloženje. Svetila za spalnice si lahko ogledate TUKAJ.

Predlagana raven skupne svetlosti – 1.500 do 4.000 lumnov
Predlagana barvna temperatura: 2700-3000K

Jedilnica
Toplejša svetloba lahko poveča vaš apetit in naredi vašo jedilnico vabljivo. Če bo osvetlitev jedilnice svetlejša, bodo gostje lahko videli kaj jedo, vendar priporočamo, da namestite zatemnilnik, da s tem ustvarite tudi mirnejše vzdušje. Svetila za jedilnice si lahko ogledate TUKAJ.

Predlagana raven skupne svetlosti – 3.000 do 6.000 lumnov
Predlagana barvna temperatura: 2200-3000K

Kopalnica
Priporočamo, da so kopalniški prostori hladnejši in svetlejši, da ostanejo funkcionalni za vašo jutranjo rutino. Svetila za kopalnice si lahko ogledate TUKAJ.

Predlagana raven skupne svetlosti – 4.000 do 8.000 lumnov
Predlagana barvna temperatura: 3000-4000K

Kuhinja
Svetlejša razsvetljava za kuhinjo je idealna za pripravo hrane in manevriranje po vašem prostoru. Priporočilo glede barvne temperature je široko odprto, saj so kuhinje lahko vsestranske. Naj barvna paleta v vašem prostoru določi, kako topla ali hladna bo vaša osvetlitev. Varna možnost bi bila naša standardna temperatura 3000K, ki oddaja toplo belo svetlobo in izgleda odlično v vsakem prostoru. Svetila za kuhinje si lahko ogledate TUKAJ.

Predlagana raven skupne svetlosti – 4.000 do 8.000 lumnov
Predlagana barvna temperatura: 2700-5000K

Dnevna soba ali salon
Naj bo dnevna soba ali bivalni prostor zatemnjen in topel za prijetno in vabljivo vzdušje, popolno za zabavo ali sprostitev po dolgem dnevu. Svetila za dnevne sobe si lahko ogledate TUKAJ.

Predlagana raven skupne svetlosti – 1.500 do 3.000 lumnov
Predlagana barvna temperatura: 2200-3000K

Pisarna ali delovni prostor
Če želite biti produktivni, potrebujete nekaj funkcionalne razsvetljave. Če poskrbite za hladnejšo in svetlejšo osvetlitev, boste ostali pozorni in produktivni. Svetila za pisarne si lahko ogledate TUKAJ.

Predlagana raven skupne svetlosti – 3.000 do 6.000 lumnov
Predlagana barvna temperatura: 3000-5000K
Nazaj na Nasvete

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.