Nasveti za osvetlitev teras

Nasveti za osvetlitev teras

Terasa predstavlja podaljšek našega doma v zunanji prostor, zato je pomemben kraj, kjer lahko iščemo malo sprostitve in miru. 
Preživet čas na prostem, še posebej poleti, je vsekakor sproščujoča aktivnost za telo in duha. Za ustvarjanje pravega vzdušja, ki nam omogoči, da v celoti uživamo v prostorih našega doma, pa je bistvenega pomena prav osvetlitev . 
Kako torej osvetliti teraso? Na zarniceinsvetila.si boste našli nasvete, kako narediti svojo verando prijetno za uživanje ob dolgih poletnih večerih.

 

Velikost terase

Prva stvar, ki jo je treba upoštevati pri načrtovanju osvetlitve vaše terase, je zagotovo njena velikost: večji kot je prostor, ki ga želite osvetliti, več luči potrebujete. Poleg tega je za izbiro najprimernejše razsvetljave treba upoštevati tudi, kakšna je terasa: slog, arhitektura, uporaba. Na primer, če se veranda uporablja le kot prehod, bi lahko zadostovala stenska razsvetljava, če je pa terasa velika, potrebujemo bolj dovršeno razsvetljavo s talnimi svetili, stenskimi svetili, stebrički, reflektorji in uličnimi svetilkami.

Osvertlitev poti potke

 

Oblikovalni slog terase

Glede na slog verand je mogoče oblikovati različne vrste razsvetljave.

Na primer, če je veranda v vintage slogu, so primerne LED stenske svetilke v obliki lanterne, ki so na naši spletni strani na voljo v črni, beli in drugih barvah. Skupaj z LED tehnologijo združujejo tradicionalno oblikovanje z moderno tehnologijo. Poti do terase osvetlimo s talnimi ali pa solarnimi svetili. Pri takšnem slogu je svetlobna veriga žarnic nad  osrednjo mizo skoraj obvezni kos, ki celostno zaključi celoto. Pri vintage slogu priporočamo uporabo tople bele svetlobe največ 3000K in starinskih žarnic.

 

Moderno oblikovanje odlikujejo bolj prečiščene, jasne linije ki jih lahko najdete v naši ponudbi zunanjih svetil. Uporaba modernih stenskih fasadnih svetil pričara čudovito atmosfero z igro svetlobe. Na voljo so tudi svetila z osvetlitvijo gor-dol, ki jih je možno dodatno nastavljati. Veliko se uporablja tudi LED trakove, kateri lahko z indirektno namestitvijo čudovito osvetlijo poti, klopi, mizo, terasne deske in ostale površine. Pri tem bodite pozorni na izbiro stopnje zaščite IP. Pri modernem oblikovanju lahko dodatno poudarite svoj stil z izbiro barve bele svetlobe vse do hladno bele.

 

Nazaj na Nasvete

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.